Produkter
Varumärken

Sport & Fitness / Gymgolv

Gymgolv - Ett måste för alla gym!
Hos oss kan du köpa gymgolv för hemmagymmet, företagsgymmet eller det kommersiella gymmet.

Använd gymgolv och få en behagligare träningsmiljö!

Du minskar ljudet från träningsutrustningen och slamrandet från dunsande vikter och stänger. De minskar slitaget på golvytorna och förlänger livslängden på din utrustning. Alla gymgolv är lätta att rengöra och kräver inte speciella rengöringsmedel.
Kostnaden för gymgolv är en låg och prisvärd investering för att skydda din träningsutrustning.

Här hittar du gymgolv och även, lyftplattform, sportgolv och skyddsmattor.
Vissa golv ligger på rulle och andra sammanfogas av mindre bitar, så kallade pusselmattor.
Alla golv går att lägga på parkettgolv och värmegolv. (Att tänka på om du lägger på värmegolv så kommer dock mattorna isolera värmen vilket gör det svårt för den att spridas i rummet. Kan även vara så att värmen framkallar viss doft från mattan beroende på material.)

Skall du lägga gymgolv i en riktigt stort lokal så kan det vara lämpligt att börja med de mattorna som ligger på rulle. De finns i tjockleken 6 eller 8 mm. De flesta klarar sig bra med mattan på 6mm vilka du kan ha under all utrustning i hela gymmet.
Sedan kan du välja modellerna som du pusslar ut på de ytor du behöver bättre stötdämpning. Gymgolven i 30 mm rekommenderas till gymmet där man vill ha bästa stötdämpande skydd, till exempel friviktsområde där hantlar och skivstänger ofta tappas. Gymgolven på 20 mm räcker många gånger bra till på hemmagymmet, garagegymmet eller det mindre företagsgymmet.

Gymgolv kräver normalt inte något förarbete för att läggas, utan kan i många fall läggas rakt på befintligt golv utan lim eller tejp. Bästa resultat uppnås om du lägger golvet på helt plan yta.
Enklast att lägga är mattorna som levereras som pusselmatta, dessa kräver ingen erfarenhet för att få till ett bra golv, bara lite arbete.
Gummimattor på rulle kan vara lite utmanande om man inte skurit matta tidigare. Läggs dessa på riktigt stora ytor kan de behöva lite tid på sig att ”sträcka ut”. Detta kan du påskynda genom att använda mattejp och även placera tyngder längs skarvarna.
Kontakta oss gärna om ni vill anlita hjälp.
Vill du stabilera mattorna extra, finns det några olika lösningar. Viktigast är att skära dem till lämpligt mått. Bäst är om de täcker hela golvet från vägg till vägg. Skall du endast lägga en begränsad del av rummet så kan det vara fördel att tejpa dem. Du kan som alternativt även rama in dem med list runt om.

Skall du köpa större kvantiteter eller om du har frågor om gymgolven inför köp så kontakta oss gärna innan.

Är ute efter träningsmattor eller underlagsmattor, så finner du dem på denna sida »
Till toppen